zondag, augustus 27, 2006

Zondag 27 augustus 2006

Op een wederom regenachtige zondag in augustus defintief besloten om in 2007 weer eens een sportieve uitdaging aan te gaan, namelijk: "La Marmotte". Uitleg hierover verderop.

Waarom:
Eigenlijk een simpele reden, ik wil niet geleefd hebben zonder bepaalde dingen ooit bereikt/gedaan te hebben.

In 2001 hebben wij in de vrijwillige brandweer van Nieuw Vossemeer afscheid moeten nemen van een fijne collega, met hem pratende gedurende zijn ziekte drong steeds meer het besef tot mij door dat het niet vanzelfsprekend is dat je 80 wordt en dus niet altijd veel kansen in het leven krijgt om leuke dingen mee te maken. Omdat die kansen schaars zijn moet je iedere mogelijkheid aangrijpen om iets leuks voor jezelf, je gezin en je omgeving te doen.
Om die reden heb ik voor mijzelf een aantal doelen/idealen op allerlei gebied vastgelegd, variërend van sportief naar maatschappelijke dingen….Dit wil overigens niet zeggen dat als ik al die doelen niet heb bereikt ik geen prettig leven heb gehad, het zal het alleen nog beter en mooier maken.

Een van die doelen is het uitrijden van de superzware cyclosportieve fietstocht "La Marmotte".

Wat is de Marmotte nou eigenlijk!
Deze prestatietocht kan met een zware Alpen touretappe vergeleken worden. De rit, die in totaal 174 km lang is, gaat over 4 cols, waarvan in de Tour 3 cols als buiten categorie bestempeld worden. La Marmotte is een prestatietocht waar men aan de hand van de totaaltijd die men over de tocht doet een diploma krijgt uitgereikt in de categorie goud, zilver of brons.

In het wereldje van de fanatieke fietsers is deze tocht erg bekend, bij die andere 16 miljoen nederlanders gaat er waarschijnlijk geen lichtje branden.

Welke Cols!
Lees en huiver: "De start is in Bourg d'Oisans, gelegen in de Franse Alpen, onderaan Alpe d'Huez om precies te zijn. De route voert over de Col de la Croix-de-Fer (hoogte 2067 m), de Télégraphe (1570) en de Galibier (2646) en eindigt op Alpe d'Huez (1860) na 175 km.

Hoe lang mag je daar over doen?
Dat ligt aan je leeftijd, in mijn geval hoop ik in 2007 41 jaar te zijn geworden en dan gelden de volgende tijden:

Brevet d'Or (goud dus) 9 uur 15 minuten
Brevet d'Argent (zilver dus) 11 uur 6 minuten

Voor de rest Brons, maar dan moet je wel voor 18:00 uur aan de klim beginnen....

Later meer!

Geen opmerkingen: